BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

NaK cArI ApA?

Tuesday, December 27, 2011

sori menyusahkan semua..

Assalamualaikum semua. Hehe. Jumpa lagi di blog aku nih. Hari ni rasa sedih sgt, rasa macam menyusahkan semua org ja. Better aku leave kalo rasa menyusahkan semua org tapi aku xsggp nk leave. Xsaggp....

Sudah tu aku xsihat skrg...hari ni baru balik jumpa pakar. 6.1.2012 p balik hospital untuk colonoscopy. lepas tu esok kena pergi balik untuk jumpa pakar dermatologi pulak. Haih! penat tapi aku redha ja. dah ditakdirkan begitu. tapi entahla..skrg dah xlalu nk makan. makan sikit jer dah kenyang. 2kali suap dah kenyang, samalah dengan air. 2kali sedut dah terasa mcm berkilo2 air aku minum, sudah tuh kalau lebih sikit, aku mesti muntah balik. penatlah kalo mcm tu hari2.

berat badan skrg pun dah susut banyak (dari pemerhatian org la...) sampaikan byk org xkenal aku. bila dekat baru diaorg perasan. sebab aku lain sggh kata diaorg la. mak sampai syak aku amik ubat kuruskan badan. minx maap la ye, badan pun dah kurus(sblom sakit) pun xkan la nak amik ubat kurus lagi. 
nak kurus tara mana lagi. baik xyah ada badan...memang kurus...so, harap2 colonoscopy nanti xdak la yg teruk2 sampai nk kena bedah apa2 ka..so doa ajela..tpi paling xthn masa jumpa pakar tadilah, habisnya dikorek2 bontot aku..sakit tau x...haha..tpi jgn salah fhm ye, untuk medical check up ye...

Monday, December 5, 2011

Indon, sakit...

Salam semua.. lama xjumpa hehe..

Almaklumla, p Indonesia kan. Kembangnya hati..haha tapi okla dok sana. Tapi aku teruk jugak la kat sana. Yelah, mana taknya, tak biasa dengan makanannya. Sudah tu was2 pulak tu. Makan saja pun dah berpuluh2 ribu. Mahal nak mampus. Haha. Padahal kalau convert kat duit Malaysia, lebih kurang jer. Tapi agak terseksa dok sana sebab tak sihat jer dok sana. Tak tahulah sebab cuaca atau apa tapi aku kerja sakit jer dok sana. Sudah tu, makan pun tak lalu. Makan sikit jer. 

Ditambah pulak dengan kaki dengan tangan yang tak sakit alergi. Haishh...susah tul aku nak buat kerja kat sana. Tak selesa langsung. Sudah tu banyak menyusahkan org. Kesian org lain. Sah2 geli tengok kaki aku, agaknya nak makan pun geli kot. 

Tapi aku fhm, so aku sorok2kan la tangan dengan kaki ni. Hehe. Ok, dah kot. Mlas nak cerita sangat pasal Indondesia. Aku risau keadaan aku yang tak lalu makan nasi ni sama kes dengan abang Zul. Lepas balik jer dari luar negara, dia dah tak boleh makan nasi. Jangan la aku mcm tu, walaupun simptom mcm ada tpi jgn la ada. 

Sudah tu kat rumah sewa sakit jer memanjang. Sudah2 la tu. Penat aku. Sampai ada housemate cakap "ah, budak tu nk tarik perhatian larh tu", padahal sikit pun tak ada dlm hati. Dah sakit nak buat mcm mana. Aku pun tak fhm la dia tu. Macam nk cari gaduh dengan aku pun ada gak. Macam  nak...haishhh..entahla...kejap ok, kejap xok. 

ah biarlah. Janji aku tau apa yang jadi kat aku. 

p/s: bila la boleh ok sgt2 dgn dia...hurmm....

Sunday, October 30, 2011

Cuti Sem...KL, Indon

Salam semua..hehe

Aku tengah seronok nih. Hehe. Almaklum lah, tengah cuti sem. Hak3..!

Tapi cuti sem kali ni, tak membosankan sangat. At least, ada kerja jugak yg nk dibuat. Hehe..Tolong mak key in data dalam I-Nilam. Hehe. Dapat la sikit upahnya walaupau tak banyak. Cukuplah tu.

Dan harap2 lepas raya haji, dapat la aq p Kl. Terngin nk p nihhhh....Haha. Kalo pergi sah2 la dengan Kamal. Dengan sapa lagi aku nak pergikan. Dia dari cuti sem lepas lagi nk pergi tapi dia ckp kalo aq xp, dia pun xpi. Aku tak tau apa masalah kalo p KL sorang diri. Aku pun pernah ja p KL sorg diri, ok ja. Maybe sebab dia xdak sapa2 kot kat sana. 

Aku lain lah. Merata ceruk ada. Haha. Boleh aja nk menumpang pun. Tapi xkisahlah yang tu, harap2 aku dpt p KL. boleh kami p melancong. Diaorg yang rancang nk p PD tapi xtau la jadi ka tak. Aku pun sebenarnya tak fhm sgt fungsi p KL tuh. Nk p jlan2 atau nk p mandi manda. Tak fhm wehhh..!! tolong fahamkan. Hehe. 

Btw, p jln2 sekitar KL pun aku tak kisah. Janji dok KL ja. Dah lega hati aq. Sebab boleh p jln2...haha.. Merata aq boleh ppppp...heheh!!!!

Syuke!!!!! HAHAHA...ok dah cukup2 gelak. Satg org kata gila lak, dok gelak pagi2 kul 3.30 pagi nih. Sorang2 lak tuh. hahaha..OKLAH, takat tu ja kot. 

Bukan ada benda sangat pun cerita. Selain aku rindu dia ja. haha. Tapi cerita tu boleh memuntahkan anda semua sebab dah berapa entry pasai dia saja, so benti la untuk seketika. Aku pun tau gak segan. HAHA. 

Oklah, bye, Salam...! XD

EH, KEJAP2...!!

Nanti aku akan p Indon! SUkanya..Dapat  la p jalan2. P pulak time first week study atau bukk sem nanti. HAHA..! 

Double keriangan.!

Ok, Bye Salam!

Wednesday, October 5, 2011

kisah dongeng ending xbest!

Salam...

Ok, dah agak lama x update blog. Yalah, dah final pun kan. Hehe. Tapi entahlah, aku rasa macam nak suicide ja bila pikir pasal final exam kali ni. Macam hape entah. Tapi bukan main idea aq nk update blog kali ni. 

Just nak cakapla kan, yang hidup aku adalah kisah dongeng. Haha. Baru lepas dengar and still dengar lagu Stacy "Kisah Dongeng". Memang sedap lagu dia n memang bermakan betul lirik dia. Memang kena dengan kisah hidup aku. Dalam beberapa bab kisah hidup aku la.

Bila dengar lirik dia, aku terfikir, kisah aku sama ke dengan kisah dongeng?

Jawapannya ya, tapi kisah dongeng yang tidak bahagia endingnya. Endingnya aku dah tahu sebelum ceritanya mula. Dan memang xkan bestla ending dia. Akan masam, pahit n kelatlah. Tapi bahagia seketika adalah tapi penuh kepalsuan dan seketika. Kejap aje aq sempat capai. Tidak lama. Dan tidak akan pernah lama. 
Tapi aku sungguh sayang dia.... Harap ada sesuatu yg aku impikan akan jadi kenyataan. Harap sangat...

kisah dongeng yang endingnya tak bahagia a.k.a xbest!

Saturday, September 24, 2011

hak

Salam...hai semua.. agak sedih la hari ni bila memikirkan sesuatu.
hehe..(cuba ceriakan diri sendiri).

entahlah, aku just tiba-tiba terifikirkan benda ni. kalau benda tu terjadi, aku tak tahu apa yang akan terjadi dengan diri aku. Maybe hilang semangat, hilang fokus, dan jugak hilang apa lagi yg boleh hilanglah.

aku takut sebenanrnya. takut hilang benda tu. takut sangat2. aku sendiri pun tak tahu kenapa ku takut sgt tpi aku sgt2 takut...

aku tahu benda tu bukan hak aku. aku tahu! dan aku jugak tahu, benda tu takkan jadi hak aku! dan maybe xkan pernah jadi hak aku! aku just boleh pegang, rasa, dan hayati tapi benda tu xkan jadi hak aku. aku tau benda tu hak orang lain tapi aku kalau boleh nak benda tu jadi hak aku. aku sayang benda tu. sayang sangat2. benda tu sukar untuk aku cari ganti. sukar sangat. benda tu hanya satu ja dlm dunia, itu pun bukan hak aku. aku dah pening kepala dengan tangisan aku lagi yang dah buat aku tak nampak skrin laptop.

tulisan pun aku tak tahu sama ada betul atau tidak. aku terus menulis ja. tak tahu apa yang aku tulis tapi itu yang berada dalam hati aku sekarang. aku tak kira! aku nak tulis ja apa yang aku fikir.

dan bila aku tengok something yang buat aku fikir, benda tu bukan hak aku, aku sakit hati. sakit sangat. tapi aku kena redha, aku redha, kena tabah, kena sabar dan kena terima ketentuan yang benda tu bukan hak aku. sesungguhnya benda tu bukan hak aku. lupakan benda tu.

BENDA TU BUKAN HAK AKU..!!!

aku tak ada kuasa terhadap benda tu. kalau pun aku sayang yang sangat mendalam, benda tu tetap bukan hak aku.

tapi aku sayang sangat dengan benda tu. aku sayang sangat. tolonglah aku. tolong...aku dah tak nampak skrin. kabur ja pandangan aku..

air mata tolong berhenti. aku tak tak sanggup. tolong lah. aku tak nak apa2 perasaan antara benda tu. tolong. aku sakit! hati aku sakit bila memikirkan benda tu! tolonglah berhenti! aku dah hilang benda tu dari dulu. ! dah cukup lama ku hilang benda tu! cukup lama!

sejak aku sayang benda tu, aku dah hilang benda tu! dah lama aku hilang! tapi aku still nak rapat dengan benda tu walaupun benda tu mcm nak jauhkan dari aku. aku dah tak tahu apa yang aku fikirkan skrg..tapi tolonglah berhenti dengan rasa terhadap benda tu. aku dah tak tahan dnegan benda tu!

TAPI AKU XNAK HILANG BENDA TU! AKU XNAK BENDA TU HILANG! XNAK! XNAK! XNAK!

aku tak nak......tapi aku sayangkan benda tu.

aku sayang benda tu sangat. tak seperti aku sayang benda lain sebelum benda yang ini. yang ni? aku sayang lebih sangat2. sebab? jangan tanya. kalau benda tu aku sayang akan benda tu, aku tahu benda tu akan pergi jauh dari aku. jauh sangat.

aku dah sakit bahagian otak! sakit sangat bila memikirkan benda tu! sakit sebab aku tahu, benda tu xkan jadi hak aku. xkan jadi hak aku! aku tahu!

TAPI AKU NAK BENDA TU JADI HAK AKU! HAK AKU SORANG JA!!!!!!!!!!!! ARGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

T.T

apa yang aku impikan, xkan terjadi..hanya jadi impian benda tu dan anganan kosong. titik!

Wednesday, September 21, 2011

final dan macam2 lagi

Salam semua. skrang dah musim final UiTM...huh! aku tak tau la mcm mana final kali ni...aku tak menentu. dengan emosi yg xstabil.

dan macam2 lagi larh. terutama org tu. tolong la jgn sapa ada yg minat kat dia.. aku resah tau...hahaha... :P

watever la!

tu aje kot nk tulis....

Monday, August 1, 2011

PuAsa..!

Salam semuanya...hehe.

Dah agak lama aku tak jenguk blog ni. Almaklumlah, kuliah pun dah seminggu start. So, memang agak xsempat la. Memang buzy, nak fikir pasal test, kuiz dan bermacam mak nenek benda alah ni lah. Terutama BEL! Hadoi memang pening aku dengan subjek tuh. Sudah la buat ponin eden jo...

Okey, cukup pasal tuh, hari ni, first day berpuasa. Hehe. Memang terbaik walaupun pagi tu agak emo. Entah macam mana boleh teremo, jangan tny la. Aku pun penat fikir n pujuk diri sendiri. Yalah, siapa lagi nak pujuk aku lagikan, Harapkan orang tu, sampai aku mati pun xkan dipujuknya. Susah kot. Tapi sekali dia pujuk, mau cair aku. Hahaha.

Okey sekarang cerita pasal puasa, malas nak fikir n cerita pasal tuh. Bukan dapat apa pun. Buat aku jadi tensyen jer ada la. Okeylah, inilah first time aku berpuasa dengan rakan-rakan terbaik aku. Setiap masa kami bersama sampaikan, bilik dikolej yang sepatutnya dihuni oleh 3 org tapi sekrg dihuni oleh 5org. Hahaha. Termasuk aku. Susah kot. Haha. Tapi best sangat. Tapi ada yg xjoin tpi xperla, nak buat macam manakan. Kalau semua dtg, mau sesak bilik yang 'sebesar' alam ni. Haha.

Kami tadi bukak puasa kat bilik studi, kalau Si sabri tu tau, aku tak tahulah apa yang akan terjadi. Maybe kena maki. Haha tpi xpa, susah senang bersama. First day puasa, boleh dikatakan setiap kali ada gap, semua tumbang atau syahid. Haha. Letih sangat katakanya.

Okeyla..cukup aje la kot takat ni. Nanti aku cerita lagi. Hehe. Okey, Salam Ramadhan semua,... :D

Saturday, July 16, 2011

cuti dan sebagainya...

Salam...hai...dah lama tak update blog ni. actually macam macam aku nak kongsi tapi banyak pula ceritanya nanti, jadi singkat aje la ek...hehe

beberapa minggu lepas aku n family serta jiran tersayang g Langkawi. Sumpah best! Rasa macam tak nak balik Arau dah lepas tuh. Tapi kena balik jugak..ada seseorang menanti.. Hhaha..
Kitaorang time tu pergi macam-macam tempat, antaranya Pekan Kuah, jeti, Pantai Chenang. Tapi paling best time pergi Pantai Chenang! Naik banana apa ntah tapi aku panggil banana split. Haha. Jenuh diaorang ketawakan aku. Suka aje. HAHAHA...time tu hepi sangat, terasa sebuah keluarga. Hehe.. Memang best sangat! Lepas tu siap bergambar lagi kitaorang! Hehe. Macam2 aksi. Hehe

2minggu lepas tuh, kitaorang cuti mid term, so apa lagi. balik rumah lah tapi aku macam biasalah, bakal naik gilalah time cuti tuh. Almaklum lah, kawan-kawan ada yang pergi Sarawak ada yang dok KL. memang rindu lah aku dengan diaorang terutama orang tuh. hahaha...xderlah...
time nak hantar Acap(tettt), Megat n Jai balik naik teksi ke Kangar tuh, aku dah rasa sebak sangat. Rasa nak ikut aje diaorang balik. Rasa mcam nak g serang diaorang n cakap "weh aku join korang balik" tapi sayangnya aku xmampu. huhu..sob...sob...xperlah, maybe next time lak, time banjir..hehe... :D masa balik ke Sik pun still teringat diaorang, almaklum la, kat Sik ni aku bukan ramai sangat kawan. Last2 jadilah anak dara dok kat rumah. Hadoii...bosan! Hampir hari2 aq mesej Haidar tpi yelah, dia pun nak enjoy jugak cuti dengan family n kwn2...yang sorang tu pulak henfon lak rosak...cepat tukar baru..!! leh aku mesej dgn hg lak walaupun peratus nak balas tuh sangat tipis(aku men agak jer) hahahha...


selasa kena balik ke Arau pulak..ada teater..so pergi ajela...hehe..

c yeah next time... :D love u beb...

Monday, May 30, 2011

new semester...???? HOMAIGOD!!

Salam buat semua. Dah lama xbukak blog private ni. Hahaha...yelahkan sibuk aje memanjang (buat2 sibuk pun ada jugak)...hehehe...

Okey! sekarang dah new semester...new group, but old besfren...moga berkekalan even ada yg dah tersingkir. :'(

tak sukakan perpisahan ni. rindu hang kawan....

new semester? huh...entah apa-apa. aku tak tahu macam mana nak kata. sebab diri pun tak terurus. macam kena sampuk pun ada. yalahkan, semuanya baru sem ni kecuali kawan (moga2 berkekalan).....

entah lah! macam serabut aje sem ni. tak tahu nak buat apa. masing-masing ada yang x sekali. sebab apa? tak payah lah ek nak cerita. benda yang lepas biarkan berlalu. mals nk ulang balik..tak ade benda gembira pun. semuanya letih.

actually, apa aku merepek ni???!!! fiuhhh...!!

sumpah serabut.....x tahu apa aku cakap sebenarnya. nak tulis pun main bantai tulis aje. xder dah kronologi2 tinta aku. main bantai sedup, isap jer..!! haiyooo...!!

tapi ape pun, kena juga la start new life...*sigh...not my taste betullah...

apa2 pun aku nak perkenalkan blog terbaru aku tpi bukan blog peribadi tapi blog penulisan aku. dah lama sebenarnya aku dah x menulis. yalahkan, buat2 sibuk lah, memang sibuklah...so xsempt nak fikir pasal cerita yang aku ingin buat tpi tak kesampaian samapi sekarang. so sekrang kalau ada masa, aku akan buat sikit2 sampai habis. kalau boleh aku nak terbitkan at least sebuah cerita untuk tatapan kawan2 dan keluarga serta orang lain. agar ada kenangan aku nanti. :) ni blog terbaru aku....


http://pacarevol.blogspot.com

kepada budak kelas...nama blog ni xdak kena mengena dengan sesape ek...aku cuma rasa sedap pulak dengan nama tuh...hahaha tetttttttttt

Friday, April 22, 2011

terasa rendah diri...

Asalamualaikum semua. Hehe. Final exam tuk student UiTM Perlis dah tiba pun. Huhu. Cuak dihati jangan cakapla, dah tak reti nak gambarkan. Lama pulak aq xmenulis kat blog ni. Hehe. Rindu pulak. Haha. Yelah, nak update apa pun aq tak tahu. Haha. Hurm, saja la bukak2 blog time gap tuk paper len pulak.

Btw, nak cerita pasal calculus. Adess. Dah tak larat doe. Nasib benda tu paling awal exam. Tak la cuak sangat. Cuma aku tak tau apa yang aku buat time exam hari tu. Betul salah pun aku tak tau. Men bantai jawab yang aq rasa betul dan agak logik. Haha. Ayat xleh blah. Haha.


Tapi tujuan sebenar aku bukak balik blog bukan nak cerita pasal si calculus cabuk tu, tapi aku rasa macam kerdil sangat. Dalam hidup kita, banyak lagi yang hebat dan berkemampuan. Aku rasa macam aku tak mampu nak tandingi semuanya, walaupun aku cuba jadi the best among the best. Rasa macam impian aku tu jauh sangat dari realiti. Yalah, sapa sangatlah aku ni. Hanya anak seorang guru biasa disekolah rendah dan peniaga saja. Bukan anak Dato', bukan anak raja, tambahan pulak anak Agong! Memang jauh gila..! Memang macam langit dengan bumi.

Aku hanya mampu tengok orang sekeliling aku menikmati hidup dengan selesa. Aku mampu melihat saja. Tak mampu nak follow macam diaorg. Aku ni rakyat biasa ja. Haha. Tak hebat macam orang lain :)
Apa apa yang aku nak, payah jugak nak dapat. Tak semua benda yang aku nak akan dapat. Hanya yang mampu saja aku dapat, tapi aku bersyukur jugak sebab aku dapat juga sikit walaupun tak sehebat dan segah orang lain. Apa yang aku dapat kira elok lagi dari yang tak dapat langsung. Kiranya aku ni beruntung juga dapat daripada yang tak dapat langsung. Yang sememangnya sepanjang hidup hanya mampu tengok orang lain rasa hidup.

Cuma kadang kadang cemburu melihat orang lain hidup mampu. :) Tapi apakan daya, apa yang aku dapat, itu pun sudah lebih. Aku bersyukur dengan apa yang ada. Manusiakan. Tak pernah merasa puas dengan hidup. Senantiasa nmau yang lebih dan tamak! Sememangnya aku salah seorang tapi aku harap aku boleh keluar dari golongan yang macam tu.

Kadang kadang aku rasa cemburu dengan kejayaan dan kebahagiaan orang lain. Cemburu sangat. Terfikir juga, kenapa aku tak dapat macam orang lain dapat? Kenapa aku tidak macam mereka? Kenapa tidak aku jadi apa yang aku inginkan? Kenapa aku tidak dapat apa yang hasrat hati aku nak? Kenapa? Kenapa? Susahkan nak jawab. Hanya Allah yang tau. Dia yang mampu melihat apa yang terbaik untuk aku. Dia yang menentukan apa yang terbaik dan elok untuk aku. Bukan sesiapa. Tentunya Pencipta kitam. Tapi kita tak sedar. Yang kita tahu nak berseronok.

Ya, sedih memang sedih kebahagiaan yang kita inginkan, tidak tercapai sepenuhnya atau yang kita harapkan. Contohnya, seseorang yang aku suka dari dulu. Tapi apakan daya, tiada sebarang apa apa dengan kami. Ya! Aku mengaku! Aku sayangkan dia! Sayang sangat sangat! Tapi cukuplah. Aku sendiri yang akan sakit kalau aku ingat balik! Sakit hati orang hanya tau maksudnya tapi susah nak rasa! Rasa sakit yang teramat sangat bila tengok orang yang kita sayang jadi milik orang lain! Sakitkan? Sakitkan?!

Entahlah. Kadang kadang aku sendiri pening dengan apa yang aku nak. Kadang kadang tak tau apa yang aku nak. Si dia? Tak mungkin! Hanya anganan Aiman oiiii.....! Dalam mimpi bolehla terbayang bayangkan dia. Realitinya kau kalah Aiman! Kau memang tak layak dengan dia. Haha :)

Ya, aku gembira. At least dapat tengok dia gembira pun dah cukup bagi aku! Dah cukup!

Hurm, nampaknya aku terlebih melalut pulak. Haha. Nak cerita pasal hidup dari segi kemampuan tapi terbukak pulak dari segi percintaan. Haha.

Okeylah. Sambung pasal tadi, cemburukan tengok orang lain mampu buat apa saja dengan hidup diaorg? Tapi mungkin ada hikmah disebaliknya. Kita tak sedar hikmah yang terjadi. Kadang kadang bila dah lama benda itu terjadi, baru kita sedar apa hikmahnya. Aku suka dengan kekampungan aku. Aku suka. Aku suka kampung aku. Aku sayang kampung aku walaupun tak sehebat kota metropolitan, tak sehebat metrocity, xsehabat sesebuah ibu negeri atau negara. Tapi, kampung aku adalah kampung aku. Bukan kampung orang lain. Ya! Kampung aku adalah kampung aku! Bukan kampung orang lain.

Aku sayang Sik!!! Tanah tumpahnya darahku...dari yang mengalir dalam badanku.

Okeylah, cukuplah setakat ni saja. Asalamualaikum. :D

p/s: korang konpem g jejalan tu jaga diri elok elok. n jaga diri. jangan suka sangat :)

This Is Me :
I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show, it's time
To let you know
To let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

This is real, This is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you, I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you, I gotta find you

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me
You're the missing piece I need
The song inside of me (this is me)
You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Monday, April 11, 2011

handset

hehe..mak call hari isnin kalau tak silap. aku baru bangun tido. dengan mengantuknya aq pun jawabla telefon.haha pastu dia tny pasal handset...bunyi mcm ni la lebih kurang..:

mak: hang nak handset baru dak?


aku: of coz ler...!! sapa xnak mak oi...hehe


mak: kalau nak, bagi pointer 3 ke atas..


aku: =.=" adess....mati aq...


haha...gila ah..nak kena bagi 3 ke atas...sudah la subjek sem ni susah2..dengan calculus lagi, 159 lagi, 138 lagi..penink dengan benda alah ni..


pastu semalm aq tny mak kenapa tetiba tny pasal handset. pastu dia pun jawab.


mesej mak: mak ada dengar cerita pasal anak2 kawan mak yang dpt 3 ke atas. mak tak paksa hang dapat 3 ke atas. kalau boleh la..


(faham sangat nak anak dia dpt 3 ke atas. at least dia boleh berbangga). aku tau sapa yang dia maksudkan tu. kenal sangat orang tu. haha. tapi aq sedar yang mak kadang kadang nak jugak berbangga dengan anak dia. tak dapat dekan dapat 3 ke atas pun jadilah. aq sedar benda tu tanggungjawab buat aku. dan Insyallah, akan berusaha.


mesej aku: Inshallah, eman akan berusaha. dibantu dengan doa2 mak. before test atau kuiz kan eman mesej mak mintak restu. eman faham kehendak mak. mak doakan eman berjaya.


Inshallah mak...eman akan buat mak bangga dengan eman. Buat mak bangga punya anak macam eman. Inshallah mak...Inshallah... T_T

Thursday, March 24, 2011

spek patah

hahaha..Padan muka! Spek patah! Haziq punya kerja larh ni. Haha. Takderlah. Bukan salah ko pun. Haha. Nasib dia tak tau blog ni. Hehe. Alah last sekali terbang melayang RM60 aku....waaaaaaaaaaaaa....rugi tuuuuu....leh p Aloq staq p balik tuh....huhu..Tapi terpaksa la. Mak aku tak tau, kalau dia tau, mau kena bebel aq..hahah. So, takyah tau..hehe..

BTW, bahagia gila minggu ni. Haha. Bahagia betoi. Hahaaaaahahahah...SANGAT BAHAGIAA...HEHEHEHE...sayang awak dehhh..hahaha...xderla..tipu jer..tapi bab bahagia tu betoi..hahaha...Haidar mesti nak korek rahsia aq...kan3?? ahah...sorry ek..takkan citer..wakakka..xderla gurau jer.. XD

Monday, March 21, 2011

HAIDAR...!!!

Perlu ke Haidar??~~!!! Perlu ke nak cerita pasal pergi gua kelam tuh???!!! Waaaaaaaaaaa....!! Sampai hati korang buat aku merana tahap gaban...!!!Perlu ke nak cerita pasal korang pergi Gua Kelam dalam blog..!! Merana aku tau tak??!!! Korang time aku xleh nak pergilah, time tu korang nak pergi. Dah lah tak pernah pergi Gua Kelam dengan korang sume!! Mandi mandi pulak tuh....Tak sukanya aku..!! Waaaa!!! Sayangilah diri sendiri...Huahahaha...

T_T

Dahlah aku sem ni nak g jalan jalan jer dengan korang...! Taknak pergi dengan orang lain..! Dengan korang jer! Dahlah aku hidup tak lama dah... :)

Wednesday, March 16, 2011

yo yo o..

kimakkkkk...~!!!!

Tuesday, March 15, 2011

ek?

haaaaaaaa....Aku tak tahu nak tulis apa. Tangan aku menggeletar. Jangan tanya kenapa. Tapi, sebab aku terasa sangat sangat. Aku tak tau. Aku tak mau jadi macam dulu. Tak mau! Aku tak mau! Cukupla sekali! Aku dah serik nak jadi macam dulu. Serik! Banyak yang aku kehilangan sebab dulu tuh! Aku dah tak mau. Cukuplah! Aku dah letih. Aku mudah sangat tersentap sekarang nih! Aku sendiri pun pelik dengan perangai aku! Tolong la ubah perangai aiman! Tolongla!

Aku tak kisah nak kutuk belakang tapi bila aku sendiri dengar, itu yang aku kisah. Kalau tak aku dengar sendiri, aku tak kisah tapi bila dah sampai telinga sendiri dengar, aku kisah. Aku kisah sangat...Kisah sangat... :'( T_T

Monday, March 14, 2011

perlu ke.....

Perlu ke nak str8 sangat? Perlu ke nak tegur tu macam nak telan orang? Perlu ke? Apala..Kalau nak tegur orang pun ada caranya. Tak perlu nak tinggikan suara tu, tak perlu nak membebel macam mak nenek. Just cakap str8 to the point sudahla. Tak payah nak kecoh kecoh. Apakes? Perlu ke? Geram! Sudah tuh, siap target2 orang mana yang dia nak tembak. Sabojolah orang kena tu ek. Sabo bebanyak ek Acap. Haha..Sabo ek abe ku...wkakaakakk. Ada ke patut macam tu? Perlu ke berperangai sebegitu rupa? Tolong la baik. Bukannya kami ni penjenayah kelas pertama pun, nak str8 gila gila. Kami pun ada hati dengan perasaan jugak.
Apa jenis orang daaa....Cakap la nak buat macam mana. Tak payah nak kecoh kecoh. Kami boleh buat. Tapi tak payah nak perli perli. Memang membosankan.

ARRRGGGHHHHH....!!!

giler bosan kelas sem 2...part 2....nak balik lecturer sem 1....part 1..!!!

Bila aku tanya budak kos lain pun sume cakap lecturer sem ni tak best..hahaha....

p/s: dah ok sikit....hari ni ok sikit mood...agak la.. :D

perlu ke nak

Sunday, March 13, 2011

naaf dan...

Ada apa dengan NAAF? Hahaha. Entah! Aku pun tak tahu. Haha. Main bantai tulis jer. Lagi pun jari ikut suka hati mak bapak laki tiri dia jer nak tulis. Hahaha. Kepala aku melayang kat lain. Hehehe. By the way, hari ini entah kenapa agak moody. Eh! Tak! Bukan moody, tapi tak dak mood. Tak tau kenapa. Senyap aje dalam kelas. Maybe pasal kes pagi tadi kot. Haha. Malas nak nak citer. Tapi aku pun tak sedar apa aku buat pagi tadi. Haha. Kesian pulak aku kat dia. Haha. Tak pasal pasal kena. Tapi alah, benda tu kejap aje. 5minit jer dah baik. Wahaha. Kalau nak tau, itu lah aku. Hehe...Tapi yalahkana, agak patut la aku emo. Haha. Balik tu bukan nak bagi tau. Kalau orang len boleh pulak gtau. Aku tak boleh pulak. Agaknya takut habis kredit kot. Rasa macam tak dak function dan tak dihargai. Ingatkan dah taknak balik dah. Haha....Malam tadi pun bila dengar orang tu balik, aku buat dunno jer. Wat per nak amik tahu. Bukan penting pun. Yalah, balik pun tak gtau. Pergi pun tak gtau. Buat apa nak amik taukan pasal kawan...huhu

gembira melampau...

hahaha...gila betoi...dah dua hari aku gila melampau...tak la melampau sangat..haha..just aku rasa agak over...haha..tak tahula kenapa happy sangat..aku pun pelik..maybe....ah biarkan lah...malas nak kepoh2..wahhahaa...nanti semua pakat kata aku ni gila..haha...by the way, semalam baru ja selesai pertandingan Uitm Got Talent, tapi tak menang...haha...aiman tak kisah, janji dapat meningkatkan keyakinan Megat untuk berhadapan dengan orang ramai. Dan semalam merupakan first show dalam hidup dia. Aku siyes berasa bangga dengan dia. Bangga dia dapat mengatasi rasa malu melampau dia tu. Hahhaha. Bila aku tanya dia, apa hang rasa bila buat persembahan? Dia jawab "Ntah. Aku tak rasa ketaq ka apa ka. Tak rasa apa pun" HAHAHA...kan aku dah cakap. Tak percaya lagi si Megat ni. Haha, tapi tak kisah ka..hehe..

Dah balik rupanya... o.0


video
*video time kat studio...masa gila...haha...lepas geram..

Friday, March 11, 2011

kerinduan...

sadis...sadis dengan diri sendiri....menyayangi orang yang tidak sayangkan aku...bodohnya... :) still tersenyum nih...nampak tak? aku still tersenyum....sangat tersenyum... :)

Aku dah tak tahu apa yang tak kena dengan diri aku tapi gila ah. Memang tengah rindukan seseorang. Orangnya? Tak payah lah tahu. Biar aku simpan segalanya. Kerana itu kenangan silamku. Tak mahu bongkar lagi. Cukuplah sekadar hanya diri aku saja mengenangkannya. Tidak perlu orang lain tahu. Aku tidak mahu berkongsi dengan sesiapa. Biarlah aku pendam seorang diri. Biarkan aku yang telan. Biar aku seorang yang rasa pahitnya. Biarkan aku pendam. Biarkan...

Aku dah tak tahu nak buat apa. Asyik sangat terkenangkan dia. Selalu tapi aku sedar siapa aku. Tak mungkin aku yang jadi pilihan dan tak akan terjadi. Tak akan terjadi....

Hurm...apa aku perlu buat? Aku dah cuba buang perasaan itu, tapi masih lagi membelenggu diri aku. Perlu ke buang terus hati? Doktor mana boleh buangkan perasaan itu? Tolong sarankan. Kerna diri ini sangat memerlukannya. Sangat memerlukannya...

Aku dah tak tahu apa yang tak kena dengan diri aku ni sejak kebelakangan ni. Dah tak macam manusia yang normal. Pelik semacam. Sudahlah perasaan dulu tuh dah muncul balik. Aku tak mau! Aku tak mau! Cukuplah dengan memori silam itu! Aku dah tak mau! Tolong pergi! Jauh! Jauh sangat! Tolonglah...please....

Tapi aku dah tak tau nak buat macam mana. Aku sangat sayangkan dia. Sangat sayangkan dia. Setiap masa aku terfikirkan dia. Setiap masa...Perlu ke ingat sentiasa? Perlu ke? Tolong buang perasaan ini!

TOLONGLAH PERGI! TOLONG....

Aku dah tak punya siapa sekarang. Aku keseorangan. Aku memang keseorangan. Sangat keseorangan. Aku takut aku tak mampu bendung perasaan ini. Aku takut hilang pertimbangan. Aku takut. Dulu lain, sekarang lain...Aku tak mampu...Aku sangat sayangkan hang...sangat...

Tapi apa aku boleh buat. Sememangnya aku tak sesuai dan memang tiada jodoh antara kita. Hanya Tuhan yang mampu mengubah segalanya. Dan aku tau, hang memang tak ada rasa langsung terhadap aku. Aku sedar tapi aku buat tak kisah. Sebab aku cuba untuk lupakan benda itu, rasa itu, kisah itu, memori itu, masa silam itu.

Kalaupun kita tiada apa apa, aku harap sangat sangat hang sentiasa bersama aku bila aku memerlukannya.
Aku harap sangat.....

Aku sedar siapa diri aku. Maafkan atas segala kesalahan aku. Kadang kadang aku buat hang tak selesa, aku faham :) aku masih tersenyum...

Tak ada apa yang perlu digusarkan. Aku akan simpan perasaan ini. Aku akan simpan sampai mati. Ya! Aku sangat degil dalam hal ni. Aku tidak akan sesekali cerita pada sesiapa perasaan ini. Walaupun seseorang itu sangat rapat dengan aku. Tidak akan sesekali. Sebab ini rahsia hidup aku yang paling penting. Paling penting! Aku tak akan bocorkan rasa ini. Tidak sesekali. Amat penting untuk aku rahsiakan benda ini. Tiada sesiapa akan tahu. Akan aku bawa sampai kemati. MUKTAMAD! *sebarang surat menyurat tidak akan dilayan, termasuk surat layang...

Aku tak tau dah nak buat macam mana dengan perasaan aku nih. Aku dah pening. Nak berterus terang? GILA! AKU MEMANG DAH GILA KALAU AKU BUAT MACAM TUH....

Hanya melalui ini sahaja aku dapat meluahkan perasaan even aku tau, ramai yang tertanya tanya apa yang berlaku. Abaikan saja. Aku cuma dah tak tahan nak simpan. Melalui blog ini saja aku dapat luahkannya. Ya! Melalui blog ini. Ini rasaku terhadapmu. Aku tak mampu nak buat apa lagi. Aku takut meletup benda ni. Kalau meletup perasaan ni, aku tau apa akibatnya. Aku tau, jadi aku akan simpan perasaan ni sampai aku MATI..! Jadi jangan harap aku akan cerita kat sesiapa pun. Jangan harap!

Tapi aku kena mengaku jugak, aku memang sayangkan awak. Sangat sayangkan awak. Tapi aku tak mampu, aku tak mampu. Sesungguhnya aku tak mampu. Memang tak mampu. Aku hanya insan biasa. Aku tak mampu nak ubah apa apa. Termasuk persepsi orang terhadap aku.

Tapi aku sayangkan awak. Aku dah sangat sayangkan awak. Sampaikan setiap masa aku sebut nama awak. Setiap masa. Inilah entry pertama aku terhadap perasaan aku. Sebab? Sebab aku dah tak mampu bendung lagi rasa ini. Sini saja aku mampu luahkan. Sungguh! Aku sangat sayangkan awak! Sangat cintakan awak! Aku nak hidup dengan awak! Nak sangat sangat! Tapi tak mampu! Sesungguhnya tak mampu!

SAYA SAYANGKAN AWAK..!!!

SAYA STILL TERSENYUM PASAL AWAK.... :)

You're my everything
The sun that shines above you makes the blue bird sing
The stars that twinkle way up
in the sky tell me I'm in love

When I kiss your lips
I feel the rolling thunde to my fingertips
And all the while my head is in despair
Deep within I'm in love.

You're my everything
And nothing really matters
but the love you bring
You're my everything
To see you in the morning
with those deep brown eyes.

You're my everything
Forever and the day I need you
close to me
You're my everything
you'll never have to worry
Never fear for I am near.

Oh, my everything
I live upon the land
and see the sky above
I swing within her oceans
sweet and warm
There's no storm, my love.

Chorus
When I hold you tight there's nothing That can harm you In the lonely night
I'll come to you
And keep you safe and warm
It's so strong, my love


DISAAT AKU MENCINTAIMU
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

BANTULAH AKU....lupakan benda nih....

Tuesday, March 8, 2011

tak tahu nak entry apa...

hahaha...itu aje aku tahu nak tulis...smentara tu, ri tu pergi gym uitm perlis...dengan nai, haidar, intan...hehe...berjalan pun dalam hujan...ikutkan hati memang malas doe nak pergi tapi mengenangkan nai yang nak jugak pergi...kena la jugak..haidar pun terpaksa ikut..haha...

adess..pastu balik nai paling teruk effect dia..hehehe....memang teruk..naik tangga pun dah macam penguin...hehehe..pergi kelas, dia yang paling lambat...haha..lawak doe...hehe...ok...dah tak tahu nak tulis apa...by the way, AL-FATIHAH untuk arwak atuk Acap....meninggal dunia pada 8.3.2011...masa zohor...waktu tepat tak tahu tapi masa arwah atuk dia meninggal, dia kat kl...dengan kakak dia yang kena amik test...huhu...dah berapa hari dia tak masuk kelas...risau pulak dengan study dia..dah la ada kuiz tak amik...huhu...test ni pun xtau dia amik ke tak..

oklah takat tu jer kot..

p/s: haidar jeles aku men blog time lab 159..haha..jangan jeles...

Saturday, March 5, 2011

dinner....

4.3....dinner fakulti..hehe..memang mantop, seronok..pertama seronok sebab aku akan buat persembahan tarian..hehe....first big event pada aku..hehe..yang lain ada yg lagi besar,.hehe...memng bes...macam macam gelagat aku nampak...pakaian jangan cakap la..yang dok kutub selatan ada, pakaian macam dalam neraka ada..huhu...berspesis lah bak kata orang..haha...mantop jer...hehehe...tambahan pulak malam tuh memang aku nak bergaya sakan..waghaha...xleh blah...hehehe...tapi apa2 pun memang mantop...cuma ada la beberapa orang kawan aku yang tak datang...agak sedih la..huhu...






Monday, February 28, 2011

lecturer kalaululus(calculus) baru...dan....

TAHNIAH BUAT PUAN FATIMAH kerana telah selamat melahirkan baby lelaki pada hari rabu, 23.2.2011....kami tumpang gumbira walaupun terpaksa menerima hakikat bahawa dia tidak akan mengajar kami lagi kerana, yelahkan cuti berapa lama kalau beranak...faham faham ajelah...hehe...

ok sekarang pasal lecturer calculus baru..heheh...mula mula tu rasa pelik jugakkan tak pernah tukaq lecturer pertengah semester..huhu...pastu nak kena sesuaikan diri balik dengan lecturer calculus yang baru..huhu...mati mati....
dah larh first kelas semalam dah lambat tapi 14 minit la...haha..lama gak tuh...kesian tunggu acap..hehe...nanti tinggal dia keseorang pulak kat belakang...haha...

ok dah masuk kelas, be4 that, aku ada tanya dukun pasaio lecturer baru sebab dia dah jumpa dengan lecturer baru tuh...haha...dia kata oklah...pastu dia gelak gelak..mula mula tu aq rasa mesti ada something wrong..haha...bila tanya bob pun macam tuh...so, follow the flow ajelah...haha...
ok masuk kelas, buat biasa sebab kantoi masuk lambat...hahah...ok ambil tempat duduk..hehe...macam orang bengong ja first first masuk...satu kelas diam aje...macam dok dalam keranda pun ada...ok stop dengan ironi aku...hehe
bila masuk terus bagi soalan...dia suruh buat depan...adess...mula mula aku tak kena tapi bila acap dah tak boleh buat, dia suruh aku...masing masing blur masa tuh..haha...dah la mulut dia langsung xdak insurans...first pandangan kat dia...terus aje men cakap kat
acap "tak berkat ilmu" bila acap tak reti buat....kalau aku pun dah menyirap, acap pun menyirap lagi la...ada ke patut dia kata macam tu, at least tunjuk la kalau tak tau..pastu cakap "saya cuma nak tengok sejauh mana kefahaman kamu"...apakes??? ayat "tak berkat ilmu" langsung tak da kena mengena dengan "sejauh mana kefahaman kamu"...jauh berbatu batu bezanya...nak cover line lah tuh...kalau nak tengok sejauh mana kefahaman kami tak perlu pun nak kata kata macam tuh..just bagi soalan suruh kami buat kalau tak faham jangan terus hentam student...sebagai lecturer ajaq kami, bukan terus hentam "tak berkat ilmu"...apa kena mengena...kalau dah tak faham xkan nak kata xberkat ilmu..??? aku pulak yang menyirap..hahaaha...aku jenuh menyabaqkan acap dengan haidar..huhu..takut takut jugak aku bila tengok masing masing muka dah macam nak cari gaduh...tau sangat perangai depa dua orang ni...baran doe...acap tak baran tapi jangan sampai dia naik hangin..kalau haidar a.k.a abang tuh memang baran..haha...aku dah mula takut bila acap dengan haidar muka dah lain..takut takut jugak aku nanti ada yang jadi kes...yang si Kamal maintain dok gelak dari awai kelas sampai habis kelas..haha...apekes class rep sorang tuh...izmeer senyum pun kena hentam dengan ayat "yang belakang tu, kenapa senyum? kamu dapat jawapan ke?" hai...nak senyum pun salah ka...ada termaktub kat mana mana ka yang seyum tu salah disisi undang undang...pastu second class petang nnti ada kuiz dengan makcik tuh...adess...ponin ponin...

p/s: dah jadi pengurut sekarang walapun tak teror sangat..hahah...

kAMi P aLoQ sTaR..

hahaha...bangun masa tengah hari...tiba tiba haidar datang, kata kamal ajak pergi jalan p mana mana ka...haha...semua benda ni tak dirancang dengan teliti..hahaha....pastu call sana call sini terus dapat kereta sewa then ramai ramai pergi aloq staq...hahaha...betul betul tak dirancang...pastukan, ada 2 org tertinggal....sori weh terpaksa..kereta tinggal satu ja tinggal...huhu..kalau boleh memang nak bawak semua sekali...hehe..bergumbira ramai ramai....hehe..EKSTRAVAGANZA....hahaha...suka suka....hahaha...the best part is, time aku kena duduk kat bonet kereta kenari..hahah..ada sebuah kereta tu, orang dalamnya tergelak gelak tengok aku kat bonet kenari...hahaha..pastukan depa berhenti, aku pun lambai....depa pun lambai la balik...hahaha..seronok tengok orang ceria...haha..habis seisi kereta gelak tengoka ku...ahaha....aku memang xkisah....haha..janji dengan kawan kawan aku..hahah..aku suka sangat...sayang hampa wehhhhh....hahha...kemudian, kami p Alor Star Mall, then Masjid Zahir, then jitra..heheh....then balik...p tengok wayang sekali..hahha..citer pun mula2 xbest tapi bila dah nak akhir akhir tu baru bes...hahha....memang besss...!! rasa macam nak balik aje ke hari Sabtu....














Sunday, February 27, 2011

cOsMiT...

27.2....merupakan antara hari yang bahagia dalam hidup aku...sukaneka dan futsal cosmit, iaitu persatuan course yang aku ambil kat UiTM ni...hehe...bes....first, futsal dengan sukaneka yang dianjurkan..majoriti part 2 yang join, yelahkan sebab part 2 yang arrange...tupun still ada yang xpuas hati...ah lantak korang la...ader aku kisah...hahaha...bes sangat...aku kejap ke futsal kejap ke sukaneka..masuk tak jugak...aku supporter jer...heheh..untuk sukaneka dan futsal..geng laki group aku banyak masuk futsal so aku pergi la support diaorang kalau tiba turn diaorang lawan..sukaneka pun macam tu...hahaa...aku pergi support dengan diaorang...aku dengan haidar..kitaorang tak tetap duduk..kerjap berlari ke sana, berlari ke sini...haha...besss...support budak group aku..sayang merekaaaa...!! hahaha....masing masing dengan muka ceria..hehehe..tapi futsal kalah...nak buat macam mana xdak rezeki..dapat masuk semifinal jer...ah, itu pun better la....bersyukur jugak..sebab tak sangka...hahaa....dah lah...merepek pasal ni..hahaha...tapi kenangan ni memang besss...



Friday, February 25, 2011

test, friends and.......



"If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile. But anytime you need a friend, I'll just be me."


25/2 dan 19/2....tarikh KERAMAT untuk ambil test linear algebra dan calculus 1
...huhu..letih wehhh...dah la macam orang gila study...bagai nak rak study...letih, letih...kita bako aje..hahaha...kesengalan ternyata menyerlah....errr...

okeylah...aku saja je nak bukak blog ni...bila bukak tak tau pulak nak tulis apa...hahaha...mengadap ja laptop...jenuh dok fikir nakl tulis apa..hahaa...
rommate aku sorang tu dok main DOTA dengan jirang sebelah tapi kat bilik aku...yang sorang lagi tu membuta ja,...hhahaa...hari hujung minggu lah katakan...kalau aku, aku pun macam tu.....membuta sepanjang hari...lelah kot dengan test sana sini..penat....huhu...ok citer pasal test..

alhamdulillah la, aku at least boleh jawab semua walaupun ada yang salah..huhu..mesti banyak...
hurm, aku sedih pasal sorang kawan aku nih, time test aku hampir hampir ar nak meraung tengok dia yang blur semacam...dia pandang kanan xkena, pandang kiri xkena...aku bagi cara tuk jawapan tuh tapi dia still blue...mau aku meraung tengok dia...kesian sangat2...huhuh...aku xtau nak buat mcam mana...rasa macam nak p gerak kat meja dia pastu ajaq terus...bincang terus...tapi yelahkan, nama pun test...macam la boleh buat...huhu....even benda tu bukan salah aku, tapi aku rasa responsible sangat, sebab bagi aku, maju sama sama....xmau maju sorang2...bukan cam sekor tuh...dah tau kawan aku lagi sorang tak reti calculus, still buat tak tau..macam tu ka kawan...maju sorang2...hei bengang gak aku...huhu...dah cukup citer pasal dia tuh...bosan dengan perangai dia...hurm...sian kawan aku sorang tuh...tapi ada jugak salah dia...aku dengan lagi sorang kawan, study depan dia, dia dok sedap landing atas katil...aku tengok gaya macam dah surrender...mudah sangat putus asa...dah tu, suka sangat buat teori sendiri...xpa....lepas ni kalau hang xstudy dengan kami jaga hang...yang sekor tuh, dah tau kawan2 lemah dalam subjek yang hang teror...ajaq la...toksah dok kedekut ilmu sangat la...xpi ke mana pun....Allah kalau nak tarik ilmu hang, sekejap ja...renung renungkan dan selamat beramal...


p/s: doakan test aku dapat markah elok...huhu..harap2 sangat....

Wednesday, February 23, 2011

adess...


Resak terchenta...!! tempat sekarang aku huni di UiTM Perlis...


actually aku dah pening nak buat apa....minggu ni saja dah berturut turut penuh jadual...dengan
test la, hafazan lah, assignment la, lab exercise la, C-PROM la...macam macam la..penat aku dibuatnya...mau juga pengsan dibuatnya...sepanjang masa ada keja...tapi sempat lagi kadang kadang pergi main bola...tak larat jugak aku nak mengadap buku sepanjang masa, walaupun hakikatnya pandangan aku kat buku kosong ja..hahaha...tapi yalahkan, dari sakit hati pandang buku dengan mata kosong baik aku pergi main bola...ada juga faedah lain dapat aku buat..hehehe...tapi nasib tarian aku tak ada latihan minggu ni...kalau tak memang aku naik berbulu la mata kepenatan dan tak dak masa...lega sangat sangat...bila hari rabu dan khamis dah sampai tamat, aku lega sangat sangat...lega la sebab banyak benda hari tu yang kena buat...rabu pulak, tak habis habis dengan BEL yang membosankan dan jadual yang sangat pack hari tuh...WHAT THE FECK!!...hahaah..bak kata asip!! aku pun dah sikit sikit berjangkit dengan dia..hahaha...cuma tak ada la suara bagai nak runtuh atas 3 kolej Resak yang macam selalu dia buat tu..(sekarang dah tak bersuara sebab kena sound dengan RS) hahaha...

aku pun dah tak tau buat apa,
habis saja kelas CTU, makan, pastu balik bilik, BUM...!! peluk bantal tido....hahaha..memang tak larat...dengan hari jumaat lagilah yang kena present tarian semula inang untuk koko...adess...dah la susah kot...huhu..tapi kena jugak la belajar, kalau tak, tak dapat A larh jawabnya untuk koko..hahah..baik ikutkan saja...

sebut pasal tariankan, 10.3 ada show tarian under taming sari kat UiTM, Perlis under MPP...pastu 11.3 untuk SUKOL di UiTM Perlis..hehe..berderet...jenuh nak belajar tarian doe...hahaha...tapi sebab aku minat, menari jugak la..hehe..pastu baru dapat mesej tadi, 5.3 ada competition untuk pengucapan awam bahasa mandarin...aku dah la tak hafal lagi...rancang nak cancel jugak penyertaan...hehe...tapi memandangkan minggu depan tarikh pertandingan...nak juga try sebab sempat lagi hafal..hehehe..nasib satu page ja...malas nak buat panjang panjang...heheheh..oklah....benti takat ni saja...len kali aku cerita lain lagi..hehhe....

p/s: aku jumaat ada test linear algebra, wish me luck..hehehe

Tuesday, February 22, 2011

yang sorang ni....dan...dan...dan.....dan...

Asalamualaikum....lama x berjumpa dalam blog aku kan...dah lama gak lar kan...sebab dah ada lagi satu weblog...so, yang ni kurang lar sikit...tapi bila tengok kawan kawan sume dok men blog aje dalam lab...aku pun teringin la balik nak bukak...hahaha...cam bes jer blog diaorang...by the way, ini bukan sebab sebenar aku bukak blog peribadi aku nih tapi sebab lain...SEBAB TAK PUAS HATI...!!! geram aku makin menjadi jadi...sebab tak tahan ni yang aku tulis...kurang la sikitkan rasa geram walaupun hari hari kena hadapi menatang tuhhh...!!

memang menatang...!! tersebutlah kisahkan pasal orang ni...everything dia bajet perfect...sesuka hati nak komen pasal orang...aku nak tanya kat kau ni?? kau ada pikir pasal orang lain x masa kau keluarkan ayat C**** kau tuh...?? ada tak?? bila orang kata kat kau tau pulak nak marah marah...macam setan jer perangai...aku nak kata lebih lebih pun tak berani jugak sebab aku pun ada kekurangan tapi jangan r sampai macam tu...apakebende macam tuh...apa hak kau nak kompelin kompelin pasal orang len...kalau kompelin sikit sikit xper...ni kompelin macam cibai jer...mulut langsung xder insurans...kau ingat semua orang suka kau ke?? tolong sedar diri sikit....diri tuh dah jadi bahan umpatan tau x?? sebab kau yang lain dapat dosa mengumpat kau...amboi...sedap pulak kau dapat pahala free free....dah tu bajet diri leader lak tu...bajet diri nak orng dengar cakap dia...macam kau tu ketua sangat....bajet jer diri tu RAJA...!! bila orang lain bagi cadangan taknak ikut pulak...macam CILAKUS..!! yang ni bajet alim! tapi perangai hancus...!!

yang sorang ni pulak, asyik dok perli perli ja orang..suka hati r orang nak buat apa...awat?? hang pun xbuat sama ka?? bajet leader jugak sorang ni???!!! perasan bagus...!!! HINGAT KAU TU LEADER!!! tanya orang pastu dia sendiri bagi jawapan pastu nak orang ikut hang!!! APAKEJADAHNYA WEH???!!! hang pun asal pulak nak jadi perantaraan?? ingat hang bagus sangat ke?? belagak nak jadi orang tengah pulak...hebat sangat ka hang tu yang belagak nak jadi orang tengah...


yang seorang lagi nih, cakap bla bla bla bla bukan main lagi taknak ikut la itulah ini lah, tapi ikut jugak...still follow...aku ajak jangan harap nak ikut, macam macam alasan bagi...bila orang 'tuh' ajak sekali jer,terus follow...aku pun ada gak perasaan...aku faham at least ikut la walaupun sekali....hargai pelawaan orang lain..kalau alasan munasarawak xper la jugak...ni LAME EXCUSE!! bagi pun alasan munasabah...tapi kau ok...aku xkisah sangat dengan kau...kau baik baik jer...kau ingat kawan...aku xkisah..tapi nak jugak aku tulis pasai kau..yelahkan sedikit tidak puas hati..hehehe...kau at least bercakap ikut kebenaran...tapi yelah...kompelin macam macam tapi still follow...nak tergelak pun ada....hahaha....

yang sorang ni pulak, ajar lain, buat lain...mengajar minggu lepas lain, minggu ni lain..baik tak payah mengajar jer...

banyak pulak aku membebel kali ni..hahah


p/s: ada sorang ni memang terbaik ah.!! kawan aku yang ni terbaik..!! fikir pasal orang lain dan penyayang...n caring...nak bercakap pun fikir orang lain... :D

KaTa HaTi GuA..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails