BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

NaK cArI ApA?

Loading...

Sunday, January 29, 2012

Alhamdulillah..

Salam..hai semua. jumpa lagi kita noh dlm blog aku..hehe..

hari ni entah tiba2 ja nk bukak blog...yalahkan, dah lama xbukk dan update kisah hidup aq..sibuk sikit skrg..dgn study lagi, n mcm2 lagi lah...
hai, aku penat dgn seminggu ni. entah kenapa 2 hari ni mcm xkena...huhu..asyik buat salah jer...

dah mcm kena apa2 je kat aq nih...aku ni bukannya kuat semangat sgt bila jadi mcm nih..tapi redha ajelah, kalau dah itu benda yg akan berlaku. biarlah apa yang terjadi kat aku tuh. aku redha ja. mungkin ada hikmah disebaliknya. mgkin juga. bukannya aku tahu. hanya Allah yang tahu...

dan ada bebrapa berita menggembirakan aku, antaranya syukur aku dah boleh mkn byk. entri seblum ni kan aku ada ckp aku xsihat, mkn xlalu dsbnya....tpi dah 2minggu kot aku dah mkn lalu, dan skrg dlm proses nk naikkan bert bdn balik. xmau la org kata kurus SANGAT k...!! kalo tkat kurus jer aq buat xheran sgt tpi org kata KURUS SANGAT...!!! huhu...

tpi apa2 pun yg pasal psoroasis nih masih dlm perubtn...ada sikit improvement. bhagian tgn aq dah tumbuh balik kulit2 yg biasa..bukann lagi keruping ye..yahoo..!! alhamdulillah....lega sgt cuma makin sakit la bahagian lain dan kaki...huhu..tpi xpala..sakit ni kan lmbt..so terima ajela seadanya..hehe..oklah nk sambung study dulu...

salam. semoga berbhagia semuanya, termasuk buat 'dia'... :)

Tuesday, December 27, 2011

sori menyusahkan semua..

Assalamualaikum semua. Hehe. Jumpa lagi di blog aku nih. Hari ni rasa sedih sgt, rasa macam menyusahkan semua org ja. Better aku leave kalo rasa menyusahkan semua org tapi aku xsggp nk leave. Xsaggp....

Sudah tu aku xsihat skrg...hari ni baru balik jumpa pakar. 6.1.2012 p balik hospital untuk colonoscopy. lepas tu esok kena pergi balik untuk jumpa pakar dermatologi pulak. Haih! penat tapi aku redha ja. dah ditakdirkan begitu. tapi entahla..skrg dah xlalu nk makan. makan sikit jer dah kenyang. 2kali suap dah kenyang, samalah dengan air. 2kali sedut dah terasa mcm berkilo2 air aku minum, sudah tuh kalau lebih sikit, aku mesti muntah balik. penatlah kalo mcm tu hari2.

berat badan skrg pun dah susut banyak (dari pemerhatian org la...) sampaikan byk org xkenal aku. bila dekat baru diaorg perasan. sebab aku lain sggh kata diaorg la. mak sampai syak aku amik ubat kuruskan badan. minx maap la ye, badan pun dah kurus(sblom sakit) pun xkan la nak amik ubat kurus lagi. 
nak kurus tara mana lagi. baik xyah ada badan...memang kurus...so, harap2 colonoscopy nanti xdak la yg teruk2 sampai nk kena bedah apa2 ka..so doa ajela..tpi paling xthn masa jumpa pakar tadilah, habisnya dikorek2 bontot aku..sakit tau x...haha..tpi jgn salah fhm ye, untuk medical check up ye...

Monday, December 5, 2011

Indon, sakit...

Salam semua.. lama xjumpa hehe..

Almaklumla, p Indonesia kan. Kembangnya hati..haha tapi okla dok sana. Tapi aku teruk jugak la kat sana. Yelah, mana taknya, tak biasa dengan makanannya. Sudah tu was2 pulak tu. Makan saja pun dah berpuluh2 ribu. Mahal nak mampus. Haha. Padahal kalau convert kat duit Malaysia, lebih kurang jer. Tapi agak terseksa dok sana sebab tak sihat jer dok sana. Tak tahulah sebab cuaca atau apa tapi aku kerja sakit jer dok sana. Sudah tu, makan pun tak lalu. Makan sikit jer. 

Ditambah pulak dengan kaki dengan tangan yang tak sakit alergi. Haishh...susah tul aku nak buat kerja kat sana. Tak selesa langsung. Sudah tu banyak menyusahkan org. Kesian org lain. Sah2 geli tengok kaki aku, agaknya nak makan pun geli kot. 

Tapi aku fhm, so aku sorok2kan la tangan dengan kaki ni. Hehe. Ok, dah kot. Mlas nak cerita sangat pasal Indondesia. Aku risau keadaan aku yang tak lalu makan nasi ni sama kes dengan abang Zul. Lepas balik jer dari luar negara, dia dah tak boleh makan nasi. Jangan la aku mcm tu, walaupun simptom mcm ada tpi jgn la ada. 

Sudah tu kat rumah sewa sakit jer memanjang. Sudah2 la tu. Penat aku. Sampai ada housemate cakap "ah, budak tu nk tarik perhatian larh tu", padahal sikit pun tak ada dlm hati. Dah sakit nak buat mcm mana. Aku pun tak fhm la dia tu. Macam nk cari gaduh dengan aku pun ada gak. Macam  nak...haishhh..entahla...kejap ok, kejap xok. 

ah biarlah. Janji aku tau apa yang jadi kat aku. 

p/s: bila la boleh ok sgt2 dgn dia...hurmm....

Sunday, October 30, 2011

Cuti Sem...KL, Indon

Salam semua..hehe

Aku tengah seronok nih. Hehe. Almaklum lah, tengah cuti sem. Hak3..!

Tapi cuti sem kali ni, tak membosankan sangat. At least, ada kerja jugak yg nk dibuat. Hehe..Tolong mak key in data dalam I-Nilam. Hehe. Dapat la sikit upahnya walaupau tak banyak. Cukuplah tu.

Dan harap2 lepas raya haji, dapat la aq p Kl. Terngin nk p nihhhh....Haha. Kalo pergi sah2 la dengan Kamal. Dengan sapa lagi aku nak pergikan. Dia dari cuti sem lepas lagi nk pergi tapi dia ckp kalo aq xp, dia pun xpi. Aku tak tau apa masalah kalo p KL sorang diri. Aku pun pernah ja p KL sorg diri, ok ja. Maybe sebab dia xdak sapa2 kot kat sana. 

Aku lain lah. Merata ceruk ada. Haha. Boleh aja nk menumpang pun. Tapi xkisahlah yang tu, harap2 aku dpt p KL. boleh kami p melancong. Diaorg yang rancang nk p PD tapi xtau la jadi ka tak. Aku pun sebenarnya tak fhm sgt fungsi p KL tuh. Nk p jlan2 atau nk p mandi manda. Tak fhm wehhh..!! tolong fahamkan. Hehe. 

Btw, p jln2 sekitar KL pun aku tak kisah. Janji dok KL ja. Dah lega hati aq. Sebab boleh p jln2...haha.. Merata aq boleh ppppp...heheh!!!!

Syuke!!!!! HAHAHA...ok dah cukup2 gelak. Satg org kata gila lak, dok gelak pagi2 kul 3.30 pagi nih. Sorang2 lak tuh. hahaha..OKLAH, takat tu ja kot. 

Bukan ada benda sangat pun cerita. Selain aku rindu dia ja. haha. Tapi cerita tu boleh memuntahkan anda semua sebab dah berapa entry pasai dia saja, so benti la untuk seketika. Aku pun tau gak segan. HAHA. 

Oklah, bye, Salam...! XD

EH, KEJAP2...!!

Nanti aku akan p Indon! SUkanya..Dapat  la p jalan2. P pulak time first week study atau bukk sem nanti. HAHA..! 

Double keriangan.!

Ok, Bye Salam!

Wednesday, October 5, 2011

kisah dongeng ending xbest!

Salam...

Ok, dah agak lama x update blog. Yalah, dah final pun kan. Hehe. Tapi entahlah, aku rasa macam nak suicide ja bila pikir pasal final exam kali ni. Macam hape entah. Tapi bukan main idea aq nk update blog kali ni. 

Just nak cakapla kan, yang hidup aku adalah kisah dongeng. Haha. Baru lepas dengar and still dengar lagu Stacy "Kisah Dongeng". Memang sedap lagu dia n memang bermakan betul lirik dia. Memang kena dengan kisah hidup aku. Dalam beberapa bab kisah hidup aku la.

Bila dengar lirik dia, aku terfikir, kisah aku sama ke dengan kisah dongeng?

Jawapannya ya, tapi kisah dongeng yang tidak bahagia endingnya. Endingnya aku dah tahu sebelum ceritanya mula. Dan memang xkan bestla ending dia. Akan masam, pahit n kelatlah. Tapi bahagia seketika adalah tapi penuh kepalsuan dan seketika. Kejap aje aq sempat capai. Tidak lama. Dan tidak akan pernah lama. 
Tapi aku sungguh sayang dia.... Harap ada sesuatu yg aku impikan akan jadi kenyataan. Harap sangat...

kisah dongeng yang endingnya tak bahagia a.k.a xbest!

Saturday, September 24, 2011

hak

Salam...hai semua.. agak sedih la hari ni bila memikirkan sesuatu.
hehe..(cuba ceriakan diri sendiri).

entahlah, aku just tiba-tiba terifikirkan benda ni. kalau benda tu terjadi, aku tak tahu apa yang akan terjadi dengan diri aku. Maybe hilang semangat, hilang fokus, dan jugak hilang apa lagi yg boleh hilanglah.

aku takut sebenanrnya. takut hilang benda tu. takut sangat2. aku sendiri pun tak tahu kenapa ku takut sgt tpi aku sgt2 takut...

aku tahu benda tu bukan hak aku. aku tahu! dan aku jugak tahu, benda tu takkan jadi hak aku! dan maybe xkan pernah jadi hak aku! aku just boleh pegang, rasa, dan hayati tapi benda tu xkan jadi hak aku. aku tau benda tu hak orang lain tapi aku kalau boleh nak benda tu jadi hak aku. aku sayang benda tu. sayang sangat2. benda tu sukar untuk aku cari ganti. sukar sangat. benda tu hanya satu ja dlm dunia, itu pun bukan hak aku. aku dah pening kepala dengan tangisan aku lagi yang dah buat aku tak nampak skrin laptop.

tulisan pun aku tak tahu sama ada betul atau tidak. aku terus menulis ja. tak tahu apa yang aku tulis tapi itu yang berada dalam hati aku sekarang. aku tak kira! aku nak tulis ja apa yang aku fikir.

dan bila aku tengok something yang buat aku fikir, benda tu bukan hak aku, aku sakit hati. sakit sangat. tapi aku kena redha, aku redha, kena tabah, kena sabar dan kena terima ketentuan yang benda tu bukan hak aku. sesungguhnya benda tu bukan hak aku. lupakan benda tu.

BENDA TU BUKAN HAK AKU..!!!

aku tak ada kuasa terhadap benda tu. kalau pun aku sayang yang sangat mendalam, benda tu tetap bukan hak aku.

tapi aku sayang sangat dengan benda tu. aku sayang sangat. tolonglah aku. tolong...aku dah tak nampak skrin. kabur ja pandangan aku..

air mata tolong berhenti. aku tak tak sanggup. tolong lah. aku tak nak apa2 perasaan antara benda tu. tolong. aku sakit! hati aku sakit bila memikirkan benda tu! tolonglah berhenti! aku dah hilang benda tu dari dulu. ! dah cukup lama ku hilang benda tu! cukup lama!

sejak aku sayang benda tu, aku dah hilang benda tu! dah lama aku hilang! tapi aku still nak rapat dengan benda tu walaupun benda tu mcm nak jauhkan dari aku. aku dah tak tahu apa yang aku fikirkan skrg..tapi tolonglah berhenti dengan rasa terhadap benda tu. aku dah tak tahan dnegan benda tu!

TAPI AKU XNAK HILANG BENDA TU! AKU XNAK BENDA TU HILANG! XNAK! XNAK! XNAK!

aku tak nak......tapi aku sayangkan benda tu.

aku sayang benda tu sangat. tak seperti aku sayang benda lain sebelum benda yang ini. yang ni? aku sayang lebih sangat2. sebab? jangan tanya. kalau benda tu aku sayang akan benda tu, aku tahu benda tu akan pergi jauh dari aku. jauh sangat.

aku dah sakit bahagian otak! sakit sangat bila memikirkan benda tu! sakit sebab aku tahu, benda tu xkan jadi hak aku. xkan jadi hak aku! aku tahu!

TAPI AKU NAK BENDA TU JADI HAK AKU! HAK AKU SORANG JA!!!!!!!!!!!! ARGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

T.T

apa yang aku impikan, xkan terjadi..hanya jadi impian benda tu dan anganan kosong. titik!

Wednesday, September 21, 2011

final dan macam2 lagi

Salam semua. skrang dah musim final UiTM...huh! aku tak tau la mcm mana final kali ni...aku tak menentu. dengan emosi yg xstabil.

dan macam2 lagi larh. terutama org tu. tolong la jgn sapa ada yg minat kat dia.. aku resah tau...hahaha... :P

watever la!

tu aje kot nk tulis....

KaTa HaTi GuA..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails