BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

NaK cArI ApA?

Monday, February 28, 2011

lecturer kalaululus(calculus) baru...dan....

TAHNIAH BUAT PUAN FATIMAH kerana telah selamat melahirkan baby lelaki pada hari rabu, 23.2.2011....kami tumpang gumbira walaupun terpaksa menerima hakikat bahawa dia tidak akan mengajar kami lagi kerana, yelahkan cuti berapa lama kalau beranak...faham faham ajelah...hehe...

ok sekarang pasal lecturer calculus baru..heheh...mula mula tu rasa pelik jugakkan tak pernah tukaq lecturer pertengah semester..huhu...pastu nak kena sesuaikan diri balik dengan lecturer calculus yang baru..huhu...mati mati....
dah larh first kelas semalam dah lambat tapi 14 minit la...haha..lama gak tuh...kesian tunggu acap..hehe...nanti tinggal dia keseorang pulak kat belakang...haha...

ok dah masuk kelas, be4 that, aku ada tanya dukun pasaio lecturer baru sebab dia dah jumpa dengan lecturer baru tuh...haha...dia kata oklah...pastu dia gelak gelak..mula mula tu aq rasa mesti ada something wrong..haha...bila tanya bob pun macam tuh...so, follow the flow ajelah...haha...
ok masuk kelas, buat biasa sebab kantoi masuk lambat...hahah...ok ambil tempat duduk..hehe...macam orang bengong ja first first masuk...satu kelas diam aje...macam dok dalam keranda pun ada...ok stop dengan ironi aku...hehe
bila masuk terus bagi soalan...dia suruh buat depan...adess...mula mula aku tak kena tapi bila acap dah tak boleh buat, dia suruh aku...masing masing blur masa tuh..haha...dah la mulut dia langsung xdak insurans...first pandangan kat dia...terus aje men cakap kat
acap "tak berkat ilmu" bila acap tak reti buat....kalau aku pun dah menyirap, acap pun menyirap lagi la...ada ke patut dia kata macam tu, at least tunjuk la kalau tak tau..pastu cakap "saya cuma nak tengok sejauh mana kefahaman kamu"...apakes??? ayat "tak berkat ilmu" langsung tak da kena mengena dengan "sejauh mana kefahaman kamu"...jauh berbatu batu bezanya...nak cover line lah tuh...kalau nak tengok sejauh mana kefahaman kami tak perlu pun nak kata kata macam tuh..just bagi soalan suruh kami buat kalau tak faham jangan terus hentam student...sebagai lecturer ajaq kami, bukan terus hentam "tak berkat ilmu"...apa kena mengena...kalau dah tak faham xkan nak kata xberkat ilmu..??? aku pulak yang menyirap..hahaaha...aku jenuh menyabaqkan acap dengan haidar..huhu..takut takut jugak aku bila tengok masing masing muka dah macam nak cari gaduh...tau sangat perangai depa dua orang ni...baran doe...acap tak baran tapi jangan sampai dia naik hangin..kalau haidar a.k.a abang tuh memang baran..haha...aku dah mula takut bila acap dengan haidar muka dah lain..takut takut jugak aku nanti ada yang jadi kes...yang si Kamal maintain dok gelak dari awai kelas sampai habis kelas..haha...apekes class rep sorang tuh...izmeer senyum pun kena hentam dengan ayat "yang belakang tu, kenapa senyum? kamu dapat jawapan ke?" hai...nak senyum pun salah ka...ada termaktub kat mana mana ka yang seyum tu salah disisi undang undang...pastu second class petang nnti ada kuiz dengan makcik tuh...adess...ponin ponin...

p/s: dah jadi pengurut sekarang walapun tak teror sangat..hahah...

kAMi P aLoQ sTaR..

hahaha...bangun masa tengah hari...tiba tiba haidar datang, kata kamal ajak pergi jalan p mana mana ka...haha...semua benda ni tak dirancang dengan teliti..hahaha....pastu call sana call sini terus dapat kereta sewa then ramai ramai pergi aloq staq...hahaha...betul betul tak dirancang...pastukan, ada 2 org tertinggal....sori weh terpaksa..kereta tinggal satu ja tinggal...huhu..kalau boleh memang nak bawak semua sekali...hehe..bergumbira ramai ramai....hehe..EKSTRAVAGANZA....hahaha...suka suka....hahaha...the best part is, time aku kena duduk kat bonet kereta kenari..hahah..ada sebuah kereta tu, orang dalamnya tergelak gelak tengok aku kat bonet kenari...hahaha..pastukan depa berhenti, aku pun lambai....depa pun lambai la balik...hahaha..seronok tengok orang ceria...haha..habis seisi kereta gelak tengoka ku...ahaha....aku memang xkisah....haha..janji dengan kawan kawan aku..hahah..aku suka sangat...sayang hampa wehhhhh....hahha...kemudian, kami p Alor Star Mall, then Masjid Zahir, then jitra..heheh....then balik...p tengok wayang sekali..hahha..citer pun mula2 xbest tapi bila dah nak akhir akhir tu baru bes...hahha....memang besss...!! rasa macam nak balik aje ke hari Sabtu....














Sunday, February 27, 2011

cOsMiT...

27.2....merupakan antara hari yang bahagia dalam hidup aku...sukaneka dan futsal cosmit, iaitu persatuan course yang aku ambil kat UiTM ni...hehe...bes....first, futsal dengan sukaneka yang dianjurkan..majoriti part 2 yang join, yelahkan sebab part 2 yang arrange...tupun still ada yang xpuas hati...ah lantak korang la...ader aku kisah...hahaha...bes sangat...aku kejap ke futsal kejap ke sukaneka..masuk tak jugak...aku supporter jer...heheh..untuk sukaneka dan futsal..geng laki group aku banyak masuk futsal so aku pergi la support diaorang kalau tiba turn diaorang lawan..sukaneka pun macam tu...hahaa...aku pergi support dengan diaorang...aku dengan haidar..kitaorang tak tetap duduk..kerjap berlari ke sana, berlari ke sini...haha...besss...support budak group aku..sayang merekaaaa...!! hahaha....masing masing dengan muka ceria..hehehe..tapi futsal kalah...nak buat macam mana xdak rezeki..dapat masuk semifinal jer...ah, itu pun better la....bersyukur jugak..sebab tak sangka...hahaa....dah lah...merepek pasal ni..hahaha...tapi kenangan ni memang besss...



Friday, February 25, 2011

test, friends and.......



"If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile. But anytime you need a friend, I'll just be me."


25/2 dan 19/2....tarikh KERAMAT untuk ambil test linear algebra dan calculus 1
...huhu..letih wehhh...dah la macam orang gila study...bagai nak rak study...letih, letih...kita bako aje..hahaha...kesengalan ternyata menyerlah....errr...

okeylah...aku saja je nak bukak blog ni...bila bukak tak tau pulak nak tulis apa...hahaha...mengadap ja laptop...jenuh dok fikir nakl tulis apa..hahaa...
rommate aku sorang tu dok main DOTA dengan jirang sebelah tapi kat bilik aku...yang sorang lagi tu membuta ja,...hhahaa...hari hujung minggu lah katakan...kalau aku, aku pun macam tu.....membuta sepanjang hari...lelah kot dengan test sana sini..penat....huhu...ok citer pasal test..

alhamdulillah la, aku at least boleh jawab semua walaupun ada yang salah..huhu..mesti banyak...
hurm, aku sedih pasal sorang kawan aku nih, time test aku hampir hampir ar nak meraung tengok dia yang blur semacam...dia pandang kanan xkena, pandang kiri xkena...aku bagi cara tuk jawapan tuh tapi dia still blue...mau aku meraung tengok dia...kesian sangat2...huhuh...aku xtau nak buat mcam mana...rasa macam nak p gerak kat meja dia pastu ajaq terus...bincang terus...tapi yelahkan, nama pun test...macam la boleh buat...huhu....even benda tu bukan salah aku, tapi aku rasa responsible sangat, sebab bagi aku, maju sama sama....xmau maju sorang2...bukan cam sekor tuh...dah tau kawan aku lagi sorang tak reti calculus, still buat tak tau..macam tu ka kawan...maju sorang2...hei bengang gak aku...huhu...dah cukup citer pasal dia tuh...bosan dengan perangai dia...hurm...sian kawan aku sorang tuh...tapi ada jugak salah dia...aku dengan lagi sorang kawan, study depan dia, dia dok sedap landing atas katil...aku tengok gaya macam dah surrender...mudah sangat putus asa...dah tu, suka sangat buat teori sendiri...xpa....lepas ni kalau hang xstudy dengan kami jaga hang...yang sekor tuh, dah tau kawan2 lemah dalam subjek yang hang teror...ajaq la...toksah dok kedekut ilmu sangat la...xpi ke mana pun....Allah kalau nak tarik ilmu hang, sekejap ja...renung renungkan dan selamat beramal...


p/s: doakan test aku dapat markah elok...huhu..harap2 sangat....

Wednesday, February 23, 2011

adess...


Resak terchenta...!! tempat sekarang aku huni di UiTM Perlis...


actually aku dah pening nak buat apa....minggu ni saja dah berturut turut penuh jadual...dengan
test la, hafazan lah, assignment la, lab exercise la, C-PROM la...macam macam la..penat aku dibuatnya...mau juga pengsan dibuatnya...sepanjang masa ada keja...tapi sempat lagi kadang kadang pergi main bola...tak larat jugak aku nak mengadap buku sepanjang masa, walaupun hakikatnya pandangan aku kat buku kosong ja..hahaha...tapi yalahkan, dari sakit hati pandang buku dengan mata kosong baik aku pergi main bola...ada juga faedah lain dapat aku buat..hehehe...tapi nasib tarian aku tak ada latihan minggu ni...kalau tak memang aku naik berbulu la mata kepenatan dan tak dak masa...lega sangat sangat...bila hari rabu dan khamis dah sampai tamat, aku lega sangat sangat...lega la sebab banyak benda hari tu yang kena buat...rabu pulak, tak habis habis dengan BEL yang membosankan dan jadual yang sangat pack hari tuh...WHAT THE FECK!!...hahaah..bak kata asip!! aku pun dah sikit sikit berjangkit dengan dia..hahaha...cuma tak ada la suara bagai nak runtuh atas 3 kolej Resak yang macam selalu dia buat tu..(sekarang dah tak bersuara sebab kena sound dengan RS) hahaha...

aku pun dah tak tau buat apa,
habis saja kelas CTU, makan, pastu balik bilik, BUM...!! peluk bantal tido....hahaha..memang tak larat...dengan hari jumaat lagilah yang kena present tarian semula inang untuk koko...adess...dah la susah kot...huhu..tapi kena jugak la belajar, kalau tak, tak dapat A larh jawabnya untuk koko..hahah..baik ikutkan saja...

sebut pasal tariankan, 10.3 ada show tarian under taming sari kat UiTM, Perlis under MPP...pastu 11.3 untuk SUKOL di UiTM Perlis..hehe..berderet...jenuh nak belajar tarian doe...hahaha...tapi sebab aku minat, menari jugak la..hehe..pastu baru dapat mesej tadi, 5.3 ada competition untuk pengucapan awam bahasa mandarin...aku dah la tak hafal lagi...rancang nak cancel jugak penyertaan...hehe...tapi memandangkan minggu depan tarikh pertandingan...nak juga try sebab sempat lagi hafal..hehehe..nasib satu page ja...malas nak buat panjang panjang...heheheh..oklah....benti takat ni saja...len kali aku cerita lain lagi..hehhe....

p/s: aku jumaat ada test linear algebra, wish me luck..hehehe

Tuesday, February 22, 2011

yang sorang ni....dan...dan...dan.....dan...

Asalamualaikum....lama x berjumpa dalam blog aku kan...dah lama gak lar kan...sebab dah ada lagi satu weblog...so, yang ni kurang lar sikit...tapi bila tengok kawan kawan sume dok men blog aje dalam lab...aku pun teringin la balik nak bukak...hahaha...cam bes jer blog diaorang...by the way, ini bukan sebab sebenar aku bukak blog peribadi aku nih tapi sebab lain...SEBAB TAK PUAS HATI...!!! geram aku makin menjadi jadi...sebab tak tahan ni yang aku tulis...kurang la sikitkan rasa geram walaupun hari hari kena hadapi menatang tuhhh...!!

memang menatang...!! tersebutlah kisahkan pasal orang ni...everything dia bajet perfect...sesuka hati nak komen pasal orang...aku nak tanya kat kau ni?? kau ada pikir pasal orang lain x masa kau keluarkan ayat C**** kau tuh...?? ada tak?? bila orang kata kat kau tau pulak nak marah marah...macam setan jer perangai...aku nak kata lebih lebih pun tak berani jugak sebab aku pun ada kekurangan tapi jangan r sampai macam tu...apakebende macam tuh...apa hak kau nak kompelin kompelin pasal orang len...kalau kompelin sikit sikit xper...ni kompelin macam cibai jer...mulut langsung xder insurans...kau ingat semua orang suka kau ke?? tolong sedar diri sikit....diri tuh dah jadi bahan umpatan tau x?? sebab kau yang lain dapat dosa mengumpat kau...amboi...sedap pulak kau dapat pahala free free....dah tu bajet diri leader lak tu...bajet diri nak orng dengar cakap dia...macam kau tu ketua sangat....bajet jer diri tu RAJA...!! bila orang lain bagi cadangan taknak ikut pulak...macam CILAKUS..!! yang ni bajet alim! tapi perangai hancus...!!

yang sorang ni pulak, asyik dok perli perli ja orang..suka hati r orang nak buat apa...awat?? hang pun xbuat sama ka?? bajet leader jugak sorang ni???!!! perasan bagus...!!! HINGAT KAU TU LEADER!!! tanya orang pastu dia sendiri bagi jawapan pastu nak orang ikut hang!!! APAKEJADAHNYA WEH???!!! hang pun asal pulak nak jadi perantaraan?? ingat hang bagus sangat ke?? belagak nak jadi orang tengah pulak...hebat sangat ka hang tu yang belagak nak jadi orang tengah...


yang seorang lagi nih, cakap bla bla bla bla bukan main lagi taknak ikut la itulah ini lah, tapi ikut jugak...still follow...aku ajak jangan harap nak ikut, macam macam alasan bagi...bila orang 'tuh' ajak sekali jer,terus follow...aku pun ada gak perasaan...aku faham at least ikut la walaupun sekali....hargai pelawaan orang lain..kalau alasan munasarawak xper la jugak...ni LAME EXCUSE!! bagi pun alasan munasabah...tapi kau ok...aku xkisah sangat dengan kau...kau baik baik jer...kau ingat kawan...aku xkisah..tapi nak jugak aku tulis pasai kau..yelahkan sedikit tidak puas hati..hehehe...kau at least bercakap ikut kebenaran...tapi yelah...kompelin macam macam tapi still follow...nak tergelak pun ada....hahaha....

yang sorang ni pulak, ajar lain, buat lain...mengajar minggu lepas lain, minggu ni lain..baik tak payah mengajar jer...

banyak pulak aku membebel kali ni..hahah


p/s: ada sorang ni memang terbaik ah.!! kawan aku yang ni terbaik..!! fikir pasal orang lain dan penyayang...n caring...nak bercakap pun fikir orang lain... :D

KaTa HaTi GuA..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails