BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

NaK cArI ApA?

Sunday, May 23, 2010

kEnDuRi...!!

22.mei...
ank cik siah kahwin..ngah3...
jiran di taman...hehehe...
bes3...hahaha

asal gedik sgt nih...cool....

kisahnya, sepertiga nya petang..stop it...!
ok....mcm biasalah kenduri, walaupun kejiranan kami ada taman, tpi kami tetap melakukan seperti rumah2 di kg yg bantu membantu dlm soal memasak...

apa aq merepek ni....grrr...hihih!

berkenaan kenduri hari ni time untuk diaorg i mean tuan rumah untuk kemas rumah..then abg kepada si pengantin tersebut, dtglah umah nak pinjam lori...
aq pun bagilah kunci kat dia kos dia kata,

"abh kata kalo ada lori katt umah, amiklah..."

then aq ok,

"ok tggu sat nak mik kunci"

tak lama kemudian, aq dtg dgn kunci ditgn, dia pun amik la...seorg lagi tu, rsnya sepupnya, dah blah dgn moto yg dia org naik tadi...

aq dengan muka selamba tnyalah disaat dia pegang pintu lori nak bukak,

"reti ke tu"

dia degn muka xbersalah menjawab,

"retila...tgk org lah...hahaha..."

aq pun blas lah,

"eleh perasan." hahahah...

kami sama2 gelak mcm bear guling2 pakai baju hindustan turun dari gunung jerai..hehe...

dia pun start lah lori, tetiba lori tu bergerak mengejut ke depan, dia dah terkejut....
hahahha! hehe..
pastu cepat2 dia cover line dengan buat menghulurkan sengih dan berkata,
"owh ada gear" sambil buat muka selamba....
lagi aq nak tergelak...
aq sedaya upaya tahan....
pastu cepat2 dia tukar ke free gear...
then dgn muka rsa nak terkentut, tekan class, pastu tolak gear 1...

then dia tarik klas, tpi lori hampeh xbergerak...hahahahahahah....aq dah rs nak terkucil coz gelak..
hahahahaha....dia boleh buat muka innocent dia tu..siap2 sengih lagi..hahha
aq pun lari ckit belkg pintu, coz nak gelak..hahahah....

tengok muka dia tu yg tak tahan tu....hahahahaha
senak perut aq tahan gelak..

lepas tu, dia siap buat belek gear lak..mcam gear tu ada salah apa2...
abh aq bwk elok2 ja..hahaha...

dia try sekali lagi kali ni, jadi jugak mcam tu...hHAHAHAHAH

dia try kali ketiga, kali ni lori tak bergerak terus..tpi dia still maintain buat muka innocent....
hahahahaha...

kesian gak...aq pun keluar dari rumah then suruh dia tarik handbrek..tpi dia buat muka konfuse...hahaha
"nampak dak btg hitam yg panjang tu?" aq tny...

dia tgk belah kiri dia."ha, nmpk.."
"ok abg tarik, then pulas"
dia pun mula buat, "mcam ni?"
"ha.." aq balas.....hahaha...dia gelak...
dia syok habis!
"owh yg tu...patutla.."

ceh, jawapan macam tau..hahaha...dia still buat muka innocent..hahhaha

pastu buat sekali lagi...pun x jadi...hahaha...aq dah senyum simpul..

x lama lepas tu, dia menjerit...
"Owh patutla..ni free gear...ni free gear" dia dok ulang tu...hahahahhahahaha...

lepas tu barulah lori tu nak berjalan tpi aq tgk dia cam takut2 gak la nak bawak..hahahaha
buat muka fobia lak skrg..hahahaha....

N STOP CALLING ME "BUDAK KECIK"...
.



0 comments:

KaTa HaTi GuA..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails